Vapaaehtoiset


Kiinnostaako vapaaehtoistyö kansainvälisessä urheilutapahtumassa?

IFF:n naisten salibandyn MM-kisat järjestetään 4.-12.12.2015 Tampereella. Kisojen onnistumiseen tarvitaan n. 300 vapaaehtoista.

Vapaaehtoisena pääset näkemään tapahtuman kulisseihin, tuottamaan hyvää mieltä niin pelaajille, taustajoukoille kuin muullekin kisaväelle. Lisäksi saat arvokasta kokemusta ja runsaasti uusia ystäviä.

Vapaaehtoisille tarjoamme tehtävään sopivan vaatetuksen, ruuan ja mahdollisuuden seurata pelejä - mikäli työtehtävät vain sallivat ja katsomoissa on tilaa. Kaikki vapaaehtoiset saavat työtodistukset.

Majoituksesta vapaaehtoiset vastaavat itse.

Tule sinäkin luomaan elämyksiä ja keräämään kokemuksia!


Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä.


Marraskuussa järjestetään testiottelu jossa kouluttaudutaan omaan tehtävään.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta sähköpostitse osoitteesta volunteers@floorball.fi


Tehtäväkuvaukset:

Toimitsijatehtävät
Toimitsijana hoidat toimitsijapöydän tehtäviä, joihin kuuluvat mm. ottelu- ja jäähykello, pöytäkirjojen tiedon jakaminen kuuluttajalle ja jumbotronille sekä ottelupöytäkirjan täyttäminen.

Tilastointi ja tulospalvelu
Tilastoinnissa ja tulospalvelussa hoidat kisojen tilastoinnin ja reaaliaikaisen tulospalvelun sekä niihin kuuluvan laitteiston ja ohjelmiston hallinnoinnin.

Kaukalopartio ja pallotiimi
Kenttäpartiossa varmistat, että kenttä on pelattavassa kunnossa (mm. kaukalon suoristaminen, pelipallojen palauttaminen kentälle, maalien ja maton kunnossapito, kentän puhdistus ja kuivaus). Lisäksi kenttäpartiossa vastaat pukukoppien jaosta ja siisteydestä.

Kulunvalvonta (18-v.)
Kulunvalvonta kuuluu tapahtuman turvallisuusjärjestelmään. Olet vähintään 18-vuotias ja puhut suomen lisäksi hyvää englantia. Tehtäväsi on varmistaa, että yleisö, media ja kisa-organisaatio kulkevat oikeissa paikoissa. Tarkistat sisäänpääsylippuja. Tukenasi ovat järjestyksenvalvojat.

Järjestyksenvalvonta (18-v.)
Järjestyksenvalvojana ohjaat ja opastat eri tahoja sekä valvot, että eri tiloissa liikkuvilla on kulkuoikeus näihin paikkoihin. Sinulla pitää olla kisojen aikana voimassa oleva järjestyksenvalvojankortti.

Viestintä- ja mediapalvelut
Osallistut media-vieraiden palvelemiseen, kisojen tiedotusmateriaalin tuottamiseen, tiedottamiseen sekä mediakatsomon, työskentelytilan ja mixed zonen ylläpitoon.

VIP-palvelut (18-v.)
Huolehdit VIP-vieraista: olet vastaanottamassa heidät, ohjeistat ja opastat, vastaat kysymyksiin ja ohjaat katsomopaikoille. Otat VIP:ssä haastateltavia ja muita esiintyjiä vastaan ja esittelet juontajille paikat. VIP-vieraita tulee ympäri maailmaa, sen vuoksi puhut suomen lisäksi sujuvaa englantia ja osaat ottaa huomioon eri kulttuureita.

Vieraanvaraisuus-palvelut
Huolehdit Hospitality-vieraista: vastaanotat heidät, ohjeistat tarpeen mukaan, vastaat kysymyksiin ja opastat katsomoon. Olet esiintyjien ja juontajien yhteyshenkilö. Koska Hospitality–alueella on myös kansainvälisiä vieraita, puhut suomen lisäksi sujuvaa englantia.

Seremoniat - palkintojenjakajat (avajaiset / päättäjäiset)
Seremonioista vastaavana tehtäväsi on suunnitella, tiedottaa ja ohjata seremonioiden sujuminen aikatauluissa pysyen. Vastaanotat esiintyjät ja huolehdit heidän aikatauluistaan. Saatat palkintojenjakajat ja VIP:n esiintyjät ja haastateltavat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Lisäksi varmistat, että oikeat palkinnot jaetaan.

Kuljetus
Kuljetat erotuomareita sekä juryn ja IFF:n keskeisiä henkilöitä heidän tarpeensa mukaisesti. Kuljetustehtävät tapahtuvat välillä Lentokenttä (Helsinki/Tampere), majoitushotelli ja kisapaikat (Hakametsän halli/Tampere Areena).

Ensiapu
Ensiavussa annat välitöntä ensiapua sitä tarvitseville sekä varmistat tarvittavat jatkotoimenpiteitä. Vaatimuksena on voimassa oleva ensiapukortti.

Joukkueen yhdyshenkilö
Joukkueen yhdyshenkilönä olet joukkueesi apuna käytännön asioiden järjestämisessä sekä toimit linkkinä joukkueiden, kisajärjestäjän ja IFF:n välillä.

Yhdyshenkilönä osaat suomen lisäksi englantia. Luonnollisesti on suuri etu, jos puhut joukkueesi kieltä.

Kisatoimisto
Kisaorganisaation ”hermokeskus” on kisatoimisto. Tiedät kaikesta kaiken ja jaat tietoa tarvittaville tahoille. Varmistat, että toimisto on siisti ja viihtyisä, toimistomateriaaleja ja muuta tarpeellista on riittävästi.

Puhut ja kirjoitat suomen lisäksi sujuvaa englantia.

Akkreditointi
Akkreditointikeskuksessa valmistat kulkuluvat (kuvaus, printtaus ja viimeistely) ja luovutat kisoihin akkreditoiduille henkilöille kulkuluvan. Varmistat, että kaikki tiedot ovat oikein ja selvität mahdolliset epäselvät tapaukset.

Puhut suomen lisäksi myös englantia.

Kisainfo
Kisainfossa kierrät tapahtuma-alueella ja opastat yleisöä ja muita kisa-alueella apua tarvitsevia. Tiedät kaikesta kaiken, tai ainakin tiedät kuka missäkin asiassa osaa auttaa. Tunnet hyvin Hakametsän ja Tampere Areenan.

Koska kisoihin saapuu myös paljon vieraita ulkomailta, osaat opastaa sekä suomeksi että englanniksi.

Markkinointiavustaja
Markkinointi-avustajana olet osa markkinointiorganisaatiota. Tehtäviisi kuuluu yhteistyökumppaneiden avustaminen, lisäksi varmistat että kaikki halleissa markkinointiin liittyvä on sopimusten mukaisesti.

Promo-avustaja
Suunnittelemme ympäri vuoden erilaisia promotapahtumia. Promo-avustajana olet mukana niiden toteutuksessa ympäri Suomea. Myös kisojen aikana tapahtuu paljon halleissa ja hallien ulkopuolella. Tapahtumissa tehtäviisi kuuluu niin rakentaminen kuin promopisteiden pyörittäminen.

Lipunmyynti
Lipunmyynnissä osallistut turnauksen aikana lippujen myyntiin tapahtumapaikoilla eli Hakametsän hallissa ja Tampere Areenalla.

IFF-avustajat
Autat IFF:n toimistoa ja toimitsijoita kaikissa käytännön asioiden järjestelyissä.

Erotuomareiden yhdyshenkilö
Tehtävänä on taata erotuomareiden ja tarkkailijoiden toiminnalle mahdollisimman laadukkaat toimintamahdollisuudet.

Ekoneuvoja
Tehtävänä on auttaa sekä katsojia että tarpeen mukaan muuta turnausorganisaatiota erilaisissa kierrätys- ja lajitteluasioissa Ekokompassin ohjeistuksen mukaan. Puhut suomen lisäksi englantia.

Jokeri
Jokerina osaat kaikenlaista ja olet joustava tehtäväsi ja työvuorosi suhteen. Hyppäät mukaan tehtävään missä tarvitaan lisää apua tai kun joku on joutunut yllättäen jäämään pois. Ympäristön siisteys on sinulle tärkeää ja tartut toimeen kun näet epäjärjestystä.

Oheisohjelmat
Oheistoimintoihin kuuluu sekä MM-kisoja että lajia edistäviä toimintoja ja tapahtumia. Oheistoimintoja suunnitellaan ennen kisoja, kisojen aikana ja myös kisojen jälkeen.

ADT-saattajat
ADT-saattajana opastat Anti-Doping-testaukseen valittua pelaajaa siirtymään testauspaikkaan ja noudat hänelle tarvitsemansa varusteet pukukopista. ADT-testaaja opastaa sinua tehtävässä.

Puhut suomen lisäksi englantia.