Ekokompassi


WFC2015 on Ekokompassi-kandidaatti!


Naisten Salibandyn MM-kisat on ensimmäisten Suomessa järjestettävien urheiluturnausten joukossa mukana Suomen Olympiakomitean ja Valon Ekokompassi tapahtuma -hankkeessa.

Otamme turnauksessa huomioon ympäristöasiat kaikilla osa-alueilla. Liikkuminen eri kuljetusvälineillä, majoitus, ruokailu, fanituotteet, hallien toiminta, toimistokäytännöt - kaikkia näitä mietitään myös ympäristön kannalta.

Tavoitteemme on, että turnauksen aikana voidaan kehittää tapoja, joilla myös tulevissa turnauksissa ja tapahtumissa voidaan toimia mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen.

Ekokompassi ei ole vain hyviä aikomuksia: Tunauksen onnistumista ympäristön huomioimisessa arvioidaan ennen turnausta, sen aikana ja turnauksen jälkeen ulkopuolisen arvioitsijan toimesta.
Lue lisää Ekokompassi tapahtuma -hankkeesta!Ympäristöpolitiikkamme


Ympäristön huomioimisella on tärkeä osa Tampereella järjestettävissä IFF:n 10. naisten salibandyn MM-kisoissa.

Ympäristö otetaan huomioon monissa turnauksen osa-alueissa: materiaalivalinnoissa, kuljetuksissa, ruokailuissa ja asumisessa. Tavoitteemme on kehittää luontoa säästäviä toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää myös tulevissa salibandytapahtumissa.

MM-kisojen suurimmat ympäristövaikutukset tulevat eri ryhmien liikkumisesta, ruokailuista ja erilaisista turnausmateriaaleista.

Oma organisaatio käyttää turnauksen aikana julkisia kulkuneuvoja ja yhteiskuljetuksia. Myös yleisöä kannustetaan ja ohjataan käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Ruokailuissa tarjotaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja sekä joukkueille, kisaorganisaatiolle että yleisölle. Materiaalit valitaan mahdollisimman ympäristöystävällisinä. Minimoimme syntyvän jätteen määrän myös harkitsemalla huolellisesti esimerkiksi painotuotteiden tarvetta.

Tiedotamme ympäristöasioista sekä ennen turnausta että sen aikana. Henkilökunta ja vapaaehtoiset koulutetaan huomioimaan kestävän kehityksen periaatteet.Haluamme toimia esimerkkinä kansainväliselle urheiluyhteisölle siinä, kuinka ympäristö voidaan ottaa huomioon urheilutapahtumissa.Käytännön vinkkejä ekotekoihin turnauskävijälle!

1. Käytä julkisia kulkuneuvoja kun tulet pelipaikoille. Jos tämä ei ole mahdollista, kerää kimppakyyti isommalle porukalle.

2. Lajittele jätteesi: Meillä on Eko-oppaita apunasi eri puolilla halleja.

3. Valitse hallien ruokatarjoajilta kasvisvaihtoehtoja, ravintoloitsijat ovat lähteneet mukaan Ekokompassiin yleisötarjoiluissa!