WFC2015 on nyt virallisesti Ekokompassi tapahtuma! – 10.12.2015


Naisten Salibandyn MM-lopputurnaus on läpäissyt Ekokompassi tapahtuma -ympäristöjärjestelmän auditoinnin ja sille myönnetään Ekokompassi tapahtuma -ympäristösertifikaatti.

- Tavoitteemme on ollut myös kehittää turnauksen aikana tapoja, joiden avulla ympäristö voidaan ottaa huomioon myös tulevissa urheilutapahtumissa. Ja tietysti olemme toimineet ja haluamme jatkossakin toimia esimerkkinä kansainväliselle urheiluyhteisölle ympäristön huomioimisessa, kertoo MM2015-kisojen pääsihteeri Jeannette Good.

Turnauksen suunnittelussa ja järjestelyissä on alusta asti mietitty esimerkiksi kuljetukset, materiaalihankinnat, kisatuotteet, ruokailut ja roskien lajittelut, niin että niissä otetaan ympäristö huomioon mahdollisimman hyvin. Ekokompassi tapahtuma on tapahtumille ja tapahtumapaikoille suunnattu ympäristöjärjestelmä, joka perustuu kymmeneen kriteeriin. Naisten Salibandyn MM-kisojen kohdalla ulkopuolinen auditoija arvioi kriteerien täyttymisen ja onnistumisen tiistaina. Turnaus sai erityistä kiitosta siitä, että alihankkijoihin on otettu yhteyttä ja katsottu heidän kanssaan, miten asioita pystytään tekemään mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Jätteiden lajittelu eko-oppaiden avustuksella oli esimerkillistä, jota harvemmissa urheilutapahtumissa noudatetaan. Lajittelun lisäksi yleisölle ympäristötietoutta tuodaan esimerkiksi Ekokompassin leikkimielisen kilpailun avulla Ekokompassi-infopisteellä.

Ekokompassi tapahtuma -ympäristöjärjestelmän avulla voi johtaa ympäristötyötä systemaattisesti. Tapahtumajärjestäjät saavat Ekokompassilta työkalut ja neuvonnan, joiden avulla voidaan järjestää mahdollisimman ympäristöystävällinen tapahtuma.

Naisten Salibandyn MM-kisat ovat mukana Ekokompassi tapahtuma -hankkeessa, joka tekee järjestelmästä valtakunnallisen palvelun. Hanketta koordinoi Suomen Olympiakomitean ja Valon tapahtumayksikkö ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja Olympic Solidarity.

Lue lisää Ekokompassista: www.ekokompassi.fi