Sveitsi, Tshekki ja Suomi jyräsivät välieriin – 09.12.2015


Sveitsi, Tshekki ja Suomi selvittivät tiensä perjantaina pelattaviin välieriin selvänumeroisesti.

Keskiviikon ensimmäisessä kamppailussa Sveitsi kohtasi Latvian. Peli ehti vanheta vain 30 sekuntia, kun Sveitsi siirtyi johtoon. Peli oli käytännössä selvä ensimmäisen erän jälkeen, kun Sveitsi johti jo 3-0.Ottelun loppunumerot olivat 9-2.

- Joukkueemme oli tänään nälkäinen. Aloitimme erittäin hyvin, sitten pelimme taso hieman laski, mutta kolmannessa erässä pelasimme taas omalla tasollamme, kertasi Corin Rüttiman. Hänen pistesaldonsa oli 2+2.

Päivän toisessa puolivälierässä Tshekki pelasi Puolaa vastaan. Ottelua oli pelattu alle 5 minuuttia, kun Tshekki johti jo 3-0. Puola pääsi vielä peliin mukaan, sillä se teki kaksi maalia ensimmäisen erän aikana. Toisella puoliajalla Tshekki painosti ja yritti tehdä ratkaisevan eron Puolaan. Helpottava osuma tuli ajassa 34.49 ja sen jälkeen Tshekki meni menojaan.Loppunumerot olivat 8-2.

- Tiesimme, että tästä ei tule helppo peli, sillä Puola pelasi hyvin jo Suomea vastaan, sanoi Tshekin valmentaja Miroslav Janovsky.

- Olen iloinen, että pääsimme välieriin.

Päivän kolmannessa pelissä kotijoukkue Suomi sai vastaansa Saksan. Suomi aloitti todella vahvasti. Veera Kauppi aloitti maalinteon kolmen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä Suomi takoi neljä maalia. Saksalla ei ollut mitään mahdollisuuksia kotijoukkueen hurmosta vastaan. Suomi jatkoi toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisessä jäi ja löi Saksan verkkoon kaikkiaan 10 osumaa. Viimeisessä erässä Suomi kaunisteli loppunumeroita vielä kahdella lisäosumalla. Lopputulos oli 16-0.

Suomen Eliisa Alanko viimeisteli ottelussa kolme osumaa. Ne olivat hänen maajoukkueuransa maalit 56, 57 ja 58. Niillä osumilla Alanko nousi Suomen kaikkien aikojen maalintekijäpörssissä ykköseksi ohi Katriina Saarisen. Ottelussa Suomen pisterohmu oli Eliisan sisko Ella, joka keräsi pisteet 2+4.

Suomi kohtaa perjantaina välierässä Tshekin klo 17.45 ja Sveitsi kohtaa voittajan puolivälierän otteluparista Ruotsi-Slovakia perjantaina klo 20.15.