Tshekki voitti Suomen U19-tytöt ennätyspitkän rangaistuslaukauskisan jälkeen – 06.11.2015

Tshekki kuittasi Tampereen EFT-turnauksen avauspäivänä lisäpisteen rankkareilla Suomesta U19-tyttöjen ottelussa 6-5. Ratkaisevan osuman taituroi puolustaja Johana Vrbova kuudentenatoista laukojana (!). Erikoiseksi rl-kisan teki lisäksi se, että Vrbova oli ainoa, joka onnistui maalin rankkareissa tekemään.

- Tänään aamulla neppailtiin vähän rankkareita. Tiedettiin, että täällä ei otteluiden jälkeen niitä aikaisempiin vuosiin nähden ammuta, niin ei niihin panostettu, Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalainen perusteli.

Ottelun erikoisin osuma nähtiin toisessa erässä, kun Emma Kailan lavasta pallo pomppi Tshekin maaliin. Maalista erikoisen tekee se, että Kaila itsekään ei tajunnut pallon ylittävän maaliviivaa. Ainoa, joka ylityksen havaitsi, oli maalin sivulla ollut tuomari.

- Kaikki maalit lasketaan. Se oli hyvä maali ja tuli tarpeeseen, naureskeli itsekin maalin ja yhden syötön tehnyt Sofia Leino.

Tshekki ei helpolla päästänyt Suomen nuoria tyttöjä. Punapaitaisten tärkeimpiä pelaajia oli kaksi maalia viimeistellyt Natalie Martinakova. Hänen kovaa käsialaa oli myös Tshekkien avausmaali, joka syntyi jo ensimmäisen puolentoista minuutin aikana.

- Oli kyllä tosi tiukkaa vääntöä, Leino mietti.

- Paikoista täytyy tehdä ja huolellisuutta siihen peliin, niin kyllä se siitä lähtee, Leino suunnitteli.

Kokonaisuutena Suomen esitys oli ehjä ja päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Vaikka esitys oli hyvä, niin kehitettävääkin siinä oli.

- Parannettavaa oli meidän vaihdattamisessa. Kolmessa Tshekin maalissa meillä oli vaihto päällä ja osa joutui jättämään vaihdon tosi pitkäksi, Kouvalainen analysoi.

Suomen U19-tyttöjen urakka EFT:ssä jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu aamulla Ruotsilta 6-1 selkää saanut Sveitsi.

Ottelu Sveitsiä vastaan alkaa kello 13:00.

Ottelutilastoon.

Teksti: Joni Hildén.